Sari Kuusela on johtamis- ja vuorovaikutuskouluttaja, joka on kiinnostunut kaikesta siitä, mitä työyhteisön näyttämöllä ja kulissien takana tapahtuu. Vallasta ja johtamisesta väitellyt yhteiskuntatiet.tri,  tietokirjailija, organisaatiokonsultti ja työnohjaaja.

Myös hamartia, erehdyksestä tai tietämättömyydestä johtuva virhetoiminta, jolla on huonot seuraukset, on tuttua työyhteisöissä. Jokainen saattaa tehdä hyvässä uskossa jotain, joka osoittautuu virheeksi. Joskus kohtalokkaan erehdyksen tekijä aavistelee, että jotain voi olla menossa pieleen mutta ei usko merkkejä vaan etenee väärällä tiellä. Esimerkiksi esimies suunnittelee muutoksen toteuttamista tavalla, joka suunnitelmana näyttää hyvältä. Pienet signaalit osoittavat, että jotain on pielessä, mutta parempaakin tapaa ei keksitä. Hyvä tarkoitus, huono lopputulos. Syntynyt erehdyksestä, ei tahallisena.

Tilanne herättää kysymyksen, miten hamartiaan tulisi suhtautua. Kriittisesti, sillä moka mikä moka tarkoituksesta riippumatta. Vai ymmärtäväisesti, sillä tarkoitus oli kuitenkin hyvä, valitut keinot sen sijaa eivät?  Ehkä ratkaisu löytyy ääneen puhumisesta. Selvitetään tavoite ja lopputulos, ja löydetään yhdessä parempi tapa. Ratkaisu on aina parempi kuin rankaisu.

Pin It on Pinterest